COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Audieri la Parlament privind concesionarea aeroportului (LIVE)

Audieri la Parlament privind concesionarea aeroportului (LIVE)

Este audiat fostul Ministru al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

La Parlament se desfășoară în acest moment audieri publice organizate de Comisia de Anchetă privind concesionarea aeroportului. Printre cei care sînt audiați, sînt fostul prim-ministru Chiril Gaburici și fostul secretar de stat de la Ministerul Justiției, Nicolae Eșanu, transmite unimedia.info.

(update/11:10) Fostul Ministru al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, susține că privatizarea companiei Air Moldova nu a fost responsabilitatea sa directă. „Acele companii, care sînt jucători pe piață mult mai buni și mai experimentați... ei trebuie să se ocupe cu asemenea activități (n.r. red.: administrarea unei companii aeronautice). Potrivit fostului demnitar, statul nu ar fi competent în aceste chestiuni.

La ultimele audieri din 3 septembrie, din 18 persoane invitate la audițiile publice organizate de Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice, nu s-au prezentat doar patru - Reprezentantul Blue Air, administratorul Civil Aviation Group Dzintars Pomers, fostul Ministru al Economiei Chiril Gaburici și fostul Premier Pavel Filip.


Guvernul a abrogat patru hotărîri privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Astfel, Executivul a anulat documentul prin care a fost inițiat parteneriatul public-privat pentru concesionare.

Acordul de concesiune a Aeroportului Chișinău a fost semnat pe 30 august 2013, între Agenția Proprietății Publice și compania Avia Invest, fondată pe 2 august 2013, cu un capital social de 85,1 milioane de lei, divizat în părți egale între firmele rusești Habarovski Aeroport și Kolomenski Zavod.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load