Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Au renunțat la fotoliile de primari și președinți de raioane pentru cele de deputat

10 apr. 2019,, 09:50   Politică
2585 0

13 primari și președinți de raioane au devenit deputați în urma alegerilor parlamentare, iar ieri, pe data de 9 aprilie, au renunțat la vechile fotolii pentru a se așeza în cele din noua lor funcție, așa cum prevede legea.

Este vorba despre primarii: Ilan Șor (Orhei), care va fi înlocuit de Diana Memeț; Marina Tauber (Jora de Mijloc), care va fi înlocuită de Sergiu Labliuc; Gheorghe Brașovschi (Sîngerei), care va fi înlocuit de Rodica Cojocaru; Petru Frunze (Puhoi), care va fi înlocuit de Nina Iurcu; Grigore Repeșciuc (Căușeni), care va fi înlocuit de Victor Lebedev și Alexandru Botnari (Hîncești), care va fi înlocuit de Ion Ciubuc.

Totodată, este vorba și despre președinții de raioane: Chiril Tatarlî (Taraclia); Svetlana Rotundu (Șoldănești); Ion Leucă (Glodeni); Eleonora Graur (Rezina); Ludmila Guzun (Ungheni); Ion Groza (Cahul) și Ghenadie Buza (Hîncești).

Amintim că alegerile parlamentare au avut loc pe data de 24 februarie 2019. PSRM s-au ales cu 35 de mandate, PDM - cu 30, Blocul ACUM - cu 26 și Partidul ȘOR - cu 7. În noul Parlament au acces și trei deputați independenți.

Deocamdată, Parlamentul este unul nefuncțional pentru că nu există majoritate parlamentară, ceea ce înseamnă 51 de mandate, și nici nu a fost creată vreo coaliție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?