Au renunțat la fotoliile de primari și președinți de raioane pentru cele de deputat

Au renunțat la fotoliile de primari și președinți de raioane pentru cele de deputat

13 primari și președinți de raioane au devenit deputați în urma alegerilor parlamentare, iar ieri, pe data de 9 aprilie, au renunțat la vechile fotolii pentru a se așeza în cele din noua lor funcție, așa cum prevede legea.

Este vorba despre primarii: Ilan Șor (Orhei), care va fi înlocuit de Diana Memeț; Marina Tauber (Jora de Mijloc), care va fi înlocuită de Sergiu Labliuc; Gheorghe Brașovschi (Sîngerei), care va fi înlocuit de Rodica Cojocaru; Petru Frunze (Puhoi), care va fi înlocuit de Nina Iurcu; Grigore Repeșciuc (Căușeni), care va fi înlocuit de Victor Lebedev și Alexandru Botnari (Hîncești), care va fi înlocuit de Ion Ciubuc.

 Totodată, este vorba și despre președinții de raioane: Chiril Tatarlî (Taraclia); Svetlana Rotundu (Șoldănești); Ion Leucă (Glodeni); Eleonora Graur (Rezina); Ludmila Guzun (Ungheni); Ion Groza (Cahul) și Ghenadie Buza (Hîncești).

Amintim că alegerile parlamentare au avut loc pe data de 24 februarie 2019. PSRM s-au ales cu 35 de mandate, PDM - cu 30, Blocul ACUM - cu 26 și Partidul ȘOR - cu 7. În noul Parlament au acces și trei deputați independenți.

Deocamdată, Parlamentul este unul nefuncțional pentru că nu există majoritate parlamentară, ceea ce înseamnă 51 de mandate, și nici nu a fost creată vreo coaliție.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load