Atenționarea lui Tănase pentru judecători

Atenționarea lui Tănase pentru judecători

Dispunerea arestării preventive trebuie să fie o măsură excepțională, și nu o regulă, le-a amintit ministrul Justiției, Alexandru Tănase, judecătorilor, notează NOI.md.


Mesajul a fost transmis după ce Consiliul Superior al Magistraturii l-a demis astăzi pe judecătorul Iurie Obadă, cel care l-a plasat nemotivat în arest preventiv pe Andrei Brăguța.


„Folosesc acest prilej pentru a le reaminti tuturor judecătorilor responsabili de exercitarea controlului judiciar asupra măsurilor preventive: potrivit art. 5 CEDO și practicii Curții Europene, arestarea preventivă trebuie să fie o măsură excepțională (!), regula fiind judecarea în stare de libertate”, a declarat Alexandru Tănase.


CSM a luat astăzi decizia de a-l demite pe judecătorul Iurie Obadă. La rîndul său, el calificat hotărîrea drept neîntemeiată, precizînd că există și alte sancțiuni în afară de eliberarea din funcție. În apărarea sa, magistratul a declarat că a dispus arestul preventiv din motiv că tînărul prezenta pericol atît pentru sine, cît și pentru alții. 


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load