Așteptările lui Hahn privind noul Guvern al Republicii Moldova

Așteptările lui Hahn privind noul Guvern al Republicii Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere.


Agenda discuţiilor a inclus atît situaţia politică din ţară, cît şi relațiile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.


Oficialii au subliniat importanţa asigurării stabilităţii politice în Republica Moldova, precum şi a continuării reformelor bazate pe Acordul de Asociere. În mod particular au fost evidențiate domeniile în care au fost înregistrate progrese: reforma administrației publice, sistemul bancar, mediul de afaceri, sănătatea și sectorul social, dar și cele unde urmează a fi depuse eforturi adiţionale pentru atingerea rezultatelor durabile: justiția, combaterea corupției și drepturile omului.


Comisarul Hahn a vorbit despre așteptările pentru noul Guvern, astfel încît să fie continuate reformele în beneficiul cetățenilor și cooperarea cu UE.


Premierul Pavel Filip a menționat că pe dimensiunea guvernamentală cursul pro-european rămîne unicul drum de dezvoltare a Republicii Moldova. Consolidarea dialogului politic şi a parteneriatului de dezvoltare cu UE constituie importante prerogative ale acestuia. Şeful Executivului a subliniat că Republica Moldova mizează pe un angajament continuu din partea UE în implementarea agendei de reforme, în beneficiul cetățenilor.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load