Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Asigurarea dată de Plahotniuc partenerilor externi ai Moldovei

26 feb. 2018,, 14:44   Politică
3838 7

În urma unui raport emis de Consiliul Uniunii Europene cu privire la evoluțiile din Republica Moldova, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a făcut unele precizări, notează Noi.md.

Politicianul i-a asigurat pe partenerii europeni că au în guvernarea de la Chișinău un interlocutor serios, dar și că reformele vor fi continuate.

„Concluziile emise de Consiliul Uniunii Europene ne încurajează să continuăm, ca echipă a Partidului Democrat, reformele pe care ni le-am asumat în parcursul european al țării. Rămînem puternic angajați față de nevoile oamenilor din Republica Moldova și îi asigurăm pe partenerii noștri internaționali că au la Chișinău interlocutori serioși și realiști, inclusiv în domeniile în care este loc de mai bine”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Totodată, politicianul a mulțumit comunității europene pentru sprijinul acordat Moldovei.

„În numele meu personal, salut angajamentul Uniunii Europene față de Republica Moldova și interesul constant pentru dezvoltarea țării noastre, reconfirmat astăzi de oficialii prezenți la Bruxelles”, a adăugat Vlad Plahotniuc.


Consiliul UE a emis astăzi un raport cu privire la gradul de implementare a reformelor în Republica Moldova. Instituția și-a exprimat regretul în legătură cu faptul că o parte dintre recomandările UE privind legislația electorală nu au fost luate în calcul de autorități. De asemenea, Consiliul îndeamnă guvernarea să inițieze cît mai curînd reforma demonopolizării mass-mediei, să sporească lupta împotriva corupției și să ducă pînă la capăt reforma sistemului judiciar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?