Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

„Așa ceva nu a mai fost”. Dodon, despre provocările prin care trece țara

12 aug. 2020,, 12:41   Politică
3285 0

Situația epidemiologică din țară a fost discutată astăzi la ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Șeful statului a prezentat ultimele informații privind evoluția situației în sectorul de sănătate.

Astfel, de la declanșarea epidemiei de coronavirus în R.Moldova au fost efectuate 170 mii de teste, numărul total de cazuri confirmate fiind de 28 223.

Cirva 70 la sută din persoanele infectate s-au vindecat – ceea ce constituie aproape 20.000 de pacienți. Numărul deceselor a ajuns la 857 (3,1 %) din totalul de c zuri depistate. Numărul cazurilor active este de 7626, pacienți în stare gravă - 442.

Vîrsta media a celor infectați este de 46,7 ani. Femei - 59 %; bărbați – 49%. În ceea ce privește locul infectării, cazurile de import sînt 288 (1% din numărul total de cazuri), restul sînt cu transmitere locală. Vîrsta medie a celor decedați este 66,1 ani, iar 98% dintre aceștia au avut cel puțin o boală.


Totodată, Igor Dodon a atenționat asupra riscurile de infectare repetată cu coronavirus, în Moldova fiind înregistrate patru astfel de cazuri.

"Se discută foarte intensiv dacă există sau nu imunitate colectivă: adică dacă ai fost bolnav odată, apar anticorpi și a doua oară nu te mai îmbolnăvești. În țările UE, imunitatea coelctivă este doar de circa 3%, adică din cei care sau imbolnăvit doar 3% au imunitate. La noi avem deja 4 cazuri de îmbolnăvire repetată după ce persoanele au avut Covid", spune Dodon.

Șeful statului a mai anunțat că la moment țara noastră dispune de peste 100 de mii de teste, suplimentar în procedura de livrare sînt 130 de mii de teste.

Cu referire la reluarea activităților școlilor și grădinițelor, Igor Dodon a menționat că Guvernul optează pentru reluarea procesului de studii de la 1 septembrie, cu asigurarea tuturor normelor necesare

„Avem o stituație cum nu a mai fost în RM: ne confruntăm și cu secetă și cu epidemia COVID, care nu a fost niciodată. Mai avem și politicieni care vor sa clatine luntrea, iar noi trebuie și vom face tot posibilul ca să asiguram stabilitatea”, a conchis Igor Dodon în urma ședinței CSS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?