COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Aprobat! Cîți bani se vor cheltui pentru alegerile parlamentare noi

Aprobat! Cîți bani se vor cheltui pentru alegerile parlamentare noi

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare noi din data de 20 octombrie curent pentru funcția de deputat în 4 circumscripții electorale uninominale.

Banii vor fi alocați din economiile de la scrutinul din 24 februarie curent.

Conform deciziei aprobate de CEC, pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare noi din data de 20 octombrie curent pentru funcția de deputat în circumscripții electorale uninominale nr. 33, 17, 48 și 50 vor fi alocate peste 11 milioane de lei.


Raportorul Maxim Lebedinschi susține că devizul de cheltuieli ar putea fi modificat, dacă Guvernul va decide să deschidă mai multe secții de votare, spre exemplu în circumscripția uninominală 50 la vest de Republica Moldova, acolo unde actuala guvernare, care înainte de alegerile din 24 februarie curent se afla în opoziție, a cerut mărirea numărului de secții de vot deschise.

„Dacă Guvernul va veni cu o propune de a deschide mai multe secții de votare și CEC o va aproba, devizul de cheltuieli va fi majorat, deoarece trebuie să asigurăm dreptul alegătorilor de a participa la alegeri. Decizia finală a CEC și devizul de cheltuieli vor fi ajustate ulterior”, a precizat Lebedinschi.

Devizul de cheltuieli a fost aprobat cu votul a șase membri CEC, în timp ce un membru s-a abținut de la vot.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load