Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Angajații Serviciului Vamal și ai „Avia Invest”, anchetați în cazul evadării lui Șor

2 aug. 2019,, 12:27   Politică
3977 0

Procuratura capitalei a declanşat astăzi două cauze penale pe faptul neglijenţei în serviciu, admisă de către angajaţii Serviciului Vamal şi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău.

Investigațiile continuă după ce Procuratura a constatat că controversatul om de afaceri Ilan Șor a trecut ilegal frontiera în perioada 14-17 iunie.

Totodată, a fost intentată o cauză penală pe faptul abuzului în serviciu comis de către factori de decizie ai Companiei „Avia Invest” SRL. Procuratura a calificat drept grave aceste abateri.

Potrivit celor constatate pînă în prezent, mai multe persoane au traversat ilegal frontiera de stat prin segmentul de trecere al Aeroportului Internaţional Chişinău, în calitate de pasageri ai unor curse charter, ocolind controlul vamal şi cel de frontieră.

Potrivit procurorilor, acest lucru a avut loc prin zonele de acces limitat ale Aeroportului şi a fost posibil din cauza atitudinii neglijente faţă de obligaţiunile de serviciu ale angajaţilor Serviciului Vamal şi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, care activează pe teritoriul Aeroportului, precum şi cu implicarea nemijlocită a angajaţilor Companiei ”Avia Invest”, care deţine în concesiune Aeroportul şi asigură serviciile de transport şi trafic aerian, realizează măsuri de securitate aeronautică pe teritoriul aerodromului de unde au decolat respectivele aeronave pe curse charter.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?