Angajați ai Ministerului Sănătății i-ar fi scris Silviei Radu cerîndu-i demisia

Angajați ai Ministerului Sănătății i-ar fi scris Silviei Radu cerîndu-i demisia

Un mesaj transmis anonim pe adresa redacției Agora dezvăluie o scrisoare care ar fi fost emisă Silviei Radu, ministrului Sănătății în Guvernul Filip, de pe un e-mail care ar fi fost creat de un grup de angajați ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.


Expeditorii ar fi participat, de dimineață, la o ședință a staff-ului ministerial, iar ulterior ar fi emis scrisoarea anonimă pentru a se face auziți. În e-mailul emis Silviei Radu scrie că „Guvernul nelegitim este cel din care faceți parte dvs.”. 


Scrisoarea ar fi primit și un răspuns din partea lui Radu: „Acest mesaj este FALS”, ar fi scris aceasta.


Transcriem mai jos mesajul care ar fi fost înserat în e-mailul remis pe adresa Silviei Radu și e-mailul oficial comun al angajaților MSMPS:


Stimată doamna (fostă) ministru, stimați colegi,


Am participat cu toții la mica ședință organizată și pentru că nu v-a interesat opinia noastră, o transmitem confidențial. Poate nu o împărtășesc toți, dar majoritatea.


Guvernul nelegitim este cel din care faceți parte dvs. și vă explic de ce, și pentru ceilalți colegi care nu au reușit să intre în esență. Și dacă Curtea Constituțională (coruptă) a dat niște hotărîri ilegale, nu înseamnă că sînteți constituționali. Și cu toate că nu sînt jurist, legislația pot să o citesc.


Conform Constituției Republicii Moldova, Art. 85. Dizolvarea Parlamentului alin (1) În cazul imposibilității formăriin Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, Președintele Republicii Moldova, după consultarea fracțiunilor parlamentare, poate dizolva Parlamentul.


Conform Codului Civil al Republicii Moldova, Termenul stabilit în săptămîni, luni sau perioadă care cuprinde mai multe luni (ani, semestre, trimestre) expiră în cazul prevăzut la art. 261 (alin1) în acea zi a ultimei săptămîni sau ultimei luni care, prin denumirea sau numărul ei corespunde zilei în care a survenit evenimentul sau momentul în timp respectiv iar în cazul prevăzut la art.261 alin 2 el expiră în acea zi a ultimei săptămîni sau a ultimei luni care precedă ziua în care, prin denumirea sau numărul ei, corespunde zilei în care a început să curgă termenul.


Spre exemplu, dacă validarea Parlamentului a fost pe 9 martie, termenul expiră pe 9 iunie, și dacă 9 iunie e duminică, atunci e 10 iunie. Să vă fie mai clar, trei luni nu sînt egale cu 90 de zile, așa că ce s-a făcut sîmbătă în Parlament este total legal, iar Guvernul Filip și Plahotniuc este ilegal. 


sînt persoană apolitică și independentă, cine a votat populația acela să conducă, dar în Parlament sînt 61 de deputați care sînt majoritatea, ei sînt cei care să guverneze, cît de tare v-ar plăcea sau nu, sau cît de tare nu ne-ar plăcea Dodon sau alții.


Oamenii din fața clădirii nu sînt apărătorii instituției, ei sînt ocupanții acestora. Lumea se teme să iasă în oraș, iar asta e grav și la sigur nu e democrație. 


Nu spuneți oamenilor să nu se informeze, oamenii neinformați sînt ușor de prostit și de condus. Informați-vă, dragi colegi, că ne fură cu tot cu noi.


Vrem o țară în care să putem trăi și noi și copiii noștri. Iar voi ce faceți este foarte murdar. Vrem demisia dvs. dacă vă considerați persoană onestă și care chiar vreți să faceți bine pentru țară, arătați că vă pasă.


Stimate domnule secretar general de stat, în lipsa ministrului dvs. sînteți persoana care conduce ministerul, vă rugăm să luați atitudine și să respectați legea.


Inacțiunea este la fel pedepsită de lege ca și acțiunea. Aveți o datorie față de țară nu față de partid. Credem în dvs.


Sperăm spre schimbări, că de nu, nu mai rămîne nimeni și nimic din țara asta. 


Un salut


Angajați MSMPS.


În scurt timp, angajații ar fi primit și un răspuns din partea Silviei Radu.


„Ascest mesaj este FALS, vă rog să nu vă lăsați provocați și intimidați de informații false. Vă îndemn să apelați la serviciul de presă al Ministerului pentru orice întrebare sau apel din partea presei”, se arată în mesajul care ar fi venit din partea lui Radu. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load