COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Andrian Candu și Sergiu Sîrbu au dorit să adere la PSRM în 2019

Andrian Candu și Sergiu Sîrbu au dorit să adere la PSRM în 2019

Deputații Andrian Candu și Sergiu Sîrbu ar fi dorit să adere la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Dezvăluirile au fost făcute de șeful statului, Igor Dodon, în cadrul emisiunii de astăzi “Președintele răspunde”.

„În luna iunie a anului trecut, Serioja Sîrbu de la PDM (acum este la partidul Pro Moldova) suna la colegii mei, ridica mîinile: „ne predăm, trecem la voi”. Eu am spus categoric: pe niciunul nu îl acceptați să treacă la noi”, a afirmat șeful statului. El a precizat că și Andrian Candu, liderul Pro Moldova, a avut astfel de intenții.

“Candu a fost la mine în birou prin septembrie-octombrie și mulți alții. Eu nu am admis ca niciunul dintre ei să treacă la noi, cu toate că ei erau gata, fără bani nimic: „Vrem să venim în echipa voastră, echipă de perspectivă”. Eu la voi, nici la unul, nici la un partid nu m-am vîrît să scot deputați, cu toate că am avut posibilitate și am posibilitate. Dar nu voi face niciodată acest lucru, eu nu sînt Plahotniuc”, a subliniat șeful statului.


Președintele Igor Dodon a repetat că este necesară modificarea Legii Supreme, pentru a interzice traseismul politic.

„Pentru a rezolva problema asta de principiu trebuie modificată Constituția și sînt de acord cu colegii mei din PSRM. Despre cumpăratul deputaților: de interzis prin lege trecerea dintr-o fracțiune în alta. Nu-ți place? Depune mandatul, ieși din parlament, du-te la alegeri, o să te aleagă poporul? O să fii deputat în parlament”, a explicat președintele Igor Dodon.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load