Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Andrei Năstase îndeamnă angajații din structurile de forță să treacă de partea poporului

9 iun. 2019,, 11:54   Politică
7161 0

După ce în această dimineață au început să vină la Chișinău zeci de autobuze cu oameni din diferite raioane, pentru a participa la protestele organizate de Partidul Democrat, liderul PPDA, Andrei Năstase, a ieșit cu o declarație.

Năstase i-a îndemnat oamenii la acțiuni pașnice, să nu se lase provocați și i-a rugat pe angajații din structurile de forță să treacă de partea poporului.

„Noaptea trecută am avut mai multe dialoguri telefonice cu ofițeri care mi-au spus că vor să respecte jurămîntul, acțiunile să se desfășoare în maximă siguranță pentru țară. Cînd depun jurămîntul, militarii jură în fața poporului, nu al unui partid sau altul… Faceți cinste uniformelor și epoleților care stau pe umerii voștri. Nu stați între popor și dreptatea pe care o caută de atîția ani. Treceți de partea oamenilor”, i-a îndemnat Năstase pe militari și polițiști.

Politicianul a reiterat că nu recunoaște deciziile recente ale Curții Constituționale și cere oamenilor să respecte noua guvernare.

„În lumea civilizată o minoritate nu poate dicta niciodată unei majorități, iar Curtea Constituțională nu poate fi deasupra Constituției”, a punctat Năstase.


Precizăm că astăzi sînt planificate acțiuni mari de protest în centrul Chișinăului. Oamenii sînt mobilizați și aduși în capitală din mai multe regiuni ale țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?