Andrei Năstase confirmă existența unui dosar penal în Elveția pe numele lui Plahotniuc

Andrei Năstase confirmă existența unui dosar penal în Elveția pe numele lui Plahotniuc

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, confirmă faptul că autoritățile din Elveția au deschis un dosar penal pe numele fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc.

În scrisoarea adresată astăzi Consiliului Superior al Procuraturii, în care se cere inițierea procedurii de pornire a urmăririi penale împotriva procurorului general, Eduard Harujen, Năstase precizează și despre dosarul penal deschis de autoritățile elvețiene împotriva lui Plahotniuc, transmite Cotidianul.md.

„Mai multe surse operative indică asupra faptului că autoritățile unui stat european în luna iunie curent, au informat Procuratura Generală și pe Eduard Harunjen personal despre instrumentarea unui dosar penal în privința cetățeanului Republicii Moldova, Vladimir Plahotniuc, dosar care vizează acțiuni de spălare de bani și disponibilitatea acestora de a da curs unei comisii rogatorii venite din partea Procuraturii generale a Republicii Moldova. Acest fapt ar fi fost tăinuit de către Eduard Harunjen, ceea ce aduce prejudicii substanțiale și tergiversează anchetele pe plan internațional cu conexiuni în țara noastră”, se arată în scrisoare.

Totuși, procurorul general spune că nu cunoaște informații despre un asemenea dosar și chiar dacă ar fi existat o asemenea solicitare din partea autorităților din Elveția, de acest lucru trebuie să știe cei de la Procuratura Anticorupție.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load