Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Andrei Năstase: Am fost deschiși spre conlucrare cu guvernul actual

22 iul. 2020,, 13:21   Politică
2866 2

În sesiunea legislativă de primăvară-vară, fracțiunea platformei DA a elaborat și înaintat spre examinare 53 de inițiative legislative.

Potrivit liderului plaftormei DA, Andrei Năstase, fracțiunea sa a fost cea mai activă în Parlament, însă majoritatea inițiativelor nu au fost susținute de majoritatea parlamentară.

"Platforma DA a elaborat 87 de proiecte de lege, iar în această sesiune - 53 la număr, depășind toate celelate fracțiuni la acest capitol. Inițiativele noastre au fost elaborate în comun cu specialiștii în domeniu și categoriile de persoane vizate, au fost îndreptate spre soluționarea provocărilor cu care se confruntă cetățenii... Am spus mai sus că noi, toată echipa Platformei DA, experții noștri, deputații noștri, am fost deschiși spre conlucrare cu guvernul actual pentru a găsi cele mai bune soluții de depășire a crizei", a relatat Năstase.

Printre inițiativele platformei care au fost susținute de majoritatea parlamentară se numără: asigurarea pensiei de urmaș pentru medicii care și-au pierdut viața în lupta cu Covid-19; asigurarea tuturor veteranilor de război cu poliță medicală gratuită, acordarea ajutorului financiar pentru agriculturii care au avut de suferit în urma secetei; crearea subzonei economice libere pentru satele din raionul Dubăsari.

"Pentru echipa Platformei DA vorbele întotdeauna generează fapte. Dacă am fi avut șansa să implementăm proiectele propuse, Moldova ar fi arătat altfel. Vom continua să construim pentru o țară în care să vrei să trăiești", a declarat Andrei Năstase.


Politicianul și-a exprimat regretul că sesiunea parlamentară de vară s-a încheiat subit, fără a fi duse la bun sfîrșit o serie de proiecte de legi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?