Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Analist politic: Lui Năstase i s-a făcut o nedreptate

16 sep. 2020,, 08:00   Politică
4566 0

Lui Andrei Năstase i s-a făcut o nedreptate, iar în toată cariera sa politică a făcut mai multe greșeli, care l-a costat. Cel puțin asta a declarat analistul politic Igor Volnițchi în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Eu consider că lui Andrei Năstase i s-a făcut o nedreptate. Acest om a crescut ca politician cînd nu mulți politicieni îndrăzneau să ridice capul. El a ieșit pe baricade, el a mobilizat peste 100 de meritul lui. Andrei Năstase probabil care e probabil unicul care a crescut în stradă împreună cu proiectul lui politic.

La un moment dat, el s-a pierdut odată cînd a intrat pe ușile clădirii care reprezintă puterea. Pentru că el nu se simțea acolo confortabil și de acest lucru a profitat alții. Au fost unele conjuncturi, unde nu s-a poziționat corect ca politician, el era obișnuit să lupte, iar cînd s-a pomenit în mrejele intrigilor, care de fapt determină ce este politica. În rezultat, a pierdut pentru o perioadă de timp prim-planul. Dar știm că la un moment dat s-a revanșat, în 2018 la alegerile locale. Andrei Năstase a mai făcut unele cedări. El a încercat să judece ca un politician care a pus interesul pentru țară mai sus de cît interesul său și a partidului. Și aceasta i-a jucat festa”, a punctat acesta.

Expertul a mai adăugat că Andrei Năstase și Maia Sandu este unul din puținele tandemuri de succes în politica moldovenească și ei se completau reciproc. „Năstase era foarte bun în luptele politice din stradă, Maia Sandu era foarte bună în gestionarea situațiilor din cabinete. Cînd ei s-au distanțat, părerea mea e că ambii au avut de pierdut. […] Cer este că ceea ce s-a întîmplat va dezavantaja ambele formațiuni pe termen foarte scurt”, a conchis Volnițchi.

La alegerile prezidențiale din 2016, Andrei Năstase s-a retras din cursă în favoarea liderei PAS. Maia Sandu a pierdut atunci, în turul doi, în fața actualului șef de stat, Igor Dodon.


Năstase a declarat ulterior că retragerea sa a fost determinată de dorința de a uni forțele de dreapta și așteaptă o atitudine similară din partea altora, la scrutinul prezidențial ce urmează să se desfășoare pe 1 noiembrie 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?