COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Analist politic, despre atacul Pro-Șor asupra guvernării și investigarea furtului miliardului

Analist politic, despre atacul Pro-Șor asupra guvernării și investigarea furtului miliardului

Presiunea exercitată de grupul PRO Moldova şi de partidul Şor din Parlament a coincis cu perioada în care Procuratura Generală a abordat tranșant problema furtului miliardului din sistemul bancar moldovenesc.

Acest fapt, susţine sociologul şi analistul politic Ian Lisnevschi, consolidează teoria potrivit căreia opoziția protejează interesele personale și nu politice.

„Presiunea asupra puterii a coincis cu perioada cînd puterea și Procuratura Generală a ridicat probleme de interes major pentru societate: furtul miliardului, concesionarea Aeroportului. Și asta consolidează teoria potrivit căreia opoziția protejează interesele personale și nu politice”, scrie Ian Lisnevschi, într-un editorial publicat de portalul politics.md.

Lisnevschi mai spune, în același editorial, că principalul subiect de campanie pentru opoziția moldovenească este cel al alegerilor anticipate.


„Lipsa dividendelor politice pentru opoziție din alegeri anticipate la fel alimentează teoria că strategia opoziției reiese nu din interese politice, precum alegerile anticipate nu pot aduce un rezultat pozitiv pentru mai multe partide înafara de PAS și PSRM, dar pot opri activitatea statului la rezolvarea crizei economice, politice și pandemice și de a încurca activitatea Procuraturii Generale pe teme incomode pentru unii politicieni”, conchide analistul citat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load