X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ambasadorul SUA a calificat drept nedemocratică interzicerea ştirilor ruseşti

16 feb. 2018,, 10:10   Politică
4167 5

Diplomatul american a calificat drept nedemocratică modalitatea, prin intermediul căreia autorităţile moldoveneşti combat „propaganda rusească”.

Moldova ar trebui să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia. Anunţul a fost făcut de către Ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, în cadrul emisiunii „Problema principală cu Iulia Fiodorov” («Главный вопрос c Юлией Федоровой»), de la postul de televiziune NTV Moldova. În opinia diplomatului american, interzicerea difuzării ştirilor ruseşti în Moldova constituie „violarea libertăţii mass-mediei”. El consideră că aceste ştiri într-adevăr „prezintă pericol pentru societate”, dar trebuie combătute prin „modalităţi democratice”.

SUA susţin obiectivul urmărit de Legea cu privire la propaganda rusească, dar modalitatea prin intermediul căreia autorităţile moldoveneşti încearcă să lupte cu ea nu este democratică. Americanii au îndemnat la dezvoltarea educaţia mediatică a populaţiei. Spre exemplu, în SUA postul de televiziune rusesc este difuzat fără restricţii. Apropo, însuşi Pettit cunoaşte foarte bine limba rusă şi o vorbeşte fluent.

- Eu aş încuraja cetăţenii să analizeze şi să compare mai mult. Pentru mine, de exemplu, este util să vizionezi CNN și Fox, acest lucru îi ajută pe cetățeni să înțeleagă unde-i adevărul, unde-i minciuna, a spus diplomatul.

Ceea ce ţine de propaganda internă în Moldova, potrivit lui Pettit, „monopolizarea spaţiului televizat prezintă un risc sporit”.


- Accesul la televiziune este concentrat în mîinile unui grup de persoane mic. Asta nu e bine. Fără o presă independentă se pierde un element important al democraţiei, a explicat James Pettit.

Diplomatul şi-a mai împărtăşit opinia referitor la faptul de ce în pofida unei asistenţe şi susţineri active din partea SUA, mulţi locuitori ai Moldovei continuă să aibă aspiraţii proruse.

- Problema este că majoritatea cetăţenilor Moldovei consideră că în Europa e bine. Dar mulţi dintre ei, decepţionaţi de autorităţile centrale, se dezamăgesc şi de vectorul european, a menţionat ambasadorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?