X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ambasadorii europeni au cerut deputaților PDM să renunțe la votarea pentru creditul rusesc

27 apr. 2020,, 15:15   Politică
5384 9

Potrivit zvonurilor de pe culoarele politice, cîteva zile la rînd Partidul Democrat din Moldova a fost supus unei presiuni nemaivăzute pînă în prezent. În fiecare zi deputații PDM erau sunați de ambasadorii europeni, cerîndu-le să renunțe la votarea creditului rusesc.

Despre aceasta a scris pe pagina sa de socializare deputatul în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, menționînd că, în același timp, aceste cerințe au răsunat pe tonuri înalte.

Potrivit lui, au sunat chiar și diplomații, care anterior nu au fost văzuți cu astfel de obiceiuri proaste și asemenea sunete din partea funcționarilor, misiunilor diplomatice, ambasadorilor încă nu au existat în istoria țării noastre.

"Mai că nu l-au implicat și pe Papa de la Roma, dar au refuzat în ultimul moment. Și-au amintit că țara este ortodoxă…

Și aici ne-am amintit de mărturisirea publică a ex-speakerului Andrian Candu în 2018. De la tribuna Parlamentului el a declarat că demnitarii europeni au propus PDM că vor anula sancțiunile în schimbul recunoașterii lui Andrei Năstase ca primar și renunțării la sistemul mixt.


Pe internet circula o înregistrare audio a eurodeputatului român Victor Boștinaru, care al fel declarat că PDM, în timpul alegerilor locale din 2018, a îndeplinit toate indicațiile ambasadorilor și l-a ajutat, așa cum a putut, pe Năstase!

Puterea poporului? Suveranitate? N-am auzit!

Ce drăguț. Și cel mai important – după standarde europene!", a scris Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?