COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alegerile parlamentare de la Hîncești vor fi monitorizate de 94 de observatori

Alegerile parlamentare de la Hîncești vor fi monitorizate de 94 de observatori

Comisia Electorală Centrală a acreditat marți ultimii observatori pentru monitorizarea alegerilor parlamentare noi din 15 martie, în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hîncești.

Astfel, scrutinul de duminică va fi monitorizat de 82 observatori naţionali din partea a 7 organizații. De asemenea, CEC a acreditat 12 observatori internaţionali din partea a 4 misiuni diplomatice rezidente în Republica Moldova și a două asociații electorale, transmite NOI.md cu referire la MOLDPRES.

Observatorii acreditaţi au dreptul să asiste la toate operaţiile electorale, la toate şedinţele organelor electorale, inclusiv în ziua scrutinului, fără a interveni în procesul electoral sau în alte operaţii electorale, şi să informeze preşedintele organului electoral despre neregulile observate.


Pe 15 martie, în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hîncești vor avea loc alegeri parlamentare noi. Ele se vor desfășura după ce Alexandru Botnari (PDM) a renunțat la mandatul de deputat pentru a reveni în funcția de primar al orașului Hîncești. La scrutin participă șapte concurenți electorali - 6 partide și un candidat independent.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load