COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alegerile locale vor fi monitorizate de o misiune internațională

Alegerile locale vor fi monitorizate de o misiune internațională

Alegerile locale generale din 20 octombrie curent vor fi monitorizate inclusiv de Misiunea Internațională de Observare a Alegerilor în R. Moldova (ENEMO) care a detașat opt observatori pe termen lung în republica noastră.

Aceasta este a treia misiune de observare a ENEMO în R. Moldova, constituită din 21 de organizații internaționale, și este finanțată de UE și Guvernul Olandei.

„Vom monitoriza, evalua și raporta principalele constatări legate de respectarea mediului politic și electoral general, respectarea dreptului de a alege și de a candida, conduita organelor responsabile de gestionarea alegerilor, agitația, echitatea de gen, procesul de votare și numărare, soluționarea litigiilor electorale și alte aspecte cruciale ale procesului electoral”, a declarat Dritan Taulla, președintele Misiunii.

Pierre Peytier, adjunctul ENEMO, a adăugat că Misiunea va prezenta rapoarte interimare pentru a informa inclusiv opinia internațională despre alegerile locale din R. Moldova, iar în raportul final, făcut public imediat după alegeri, se vor regăsi recomandări concrete pentru eventuale îmbunătățiri ale procesului electoral.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load