COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alegeri la Hîncești: Cîte persoane au votat pînă acum

Alegeri la Hîncești: Cîte persoane au votat pînă acum

Comisia Electorală Centrală (CEC) a oferit detalii privind desfășurarea alegerilor parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hîncești.

Într-un briefing de presă, Președintele CEC, Dorin Cimil a declarat că, la ora 7.00, s-au deschis cele 44 de secții de secții de votare organizate pentru desfășurarea scrutinului, transmite NOI.md cu referire la oficial.md.

„În listele electorale de bază sînt înscriși 61 560 de alegători. Pînă la această oră au votat circa 2300 de persoane”, a precizat el.


Dorin Cimil a mai spus că, așa cum a anunțat în seara zilei de ieri, CEC a solicitat opinia autorităților abilitate cu drept decizional referitor la desfășurarea alegerilor de astăzi de la Hîncești: Consiliul Suprem de Securitate, Comisia naționale extraordinare de sănătate publică și Comisia Situații Excepționale a raionului Hîncești.

„În acest context, am fost informați despre faptul că măsurile impuse de către autorități nu se referă și la organizarea alegerilor, însă, impun autorităților publice întreprinderea tuturor măsurilor de prevenție necesare și posibile în vederea neadmiterii răspîndirii epidemiei. Totodată, menționăm că, atît Constituția Republicii Moldova, cît și Legea nr. 212/2004 privind regimul stării de urgență, asediu și de război, indică faptul că restrîngerea unor drepturi sau al unor libertăți se face doar în cazul declarării stării de urgență, de asediu sau de război prin hotărîre de Parlament, iar legislația electorală prevede că procesul de votare se suspendă în cazurile de dezordine în masă, calamități naturale, de alte circumstanțe neprevăzute, care îi pun pe alegători în pericol sau fac imposibilă efectuarea votării. În contextul în care Parlamentul, la ziua de astăzi, nu a declarat una dintre stările de urgență menționate mai sus, autoritățile electorale vor depune toate eforturile pentru a asigura condiții de maximă securitate în vederea desfășurării alegerilor de astăzi, cu realizarea tuturor măsurilor recomandate de specialiști pentru combaterea răspîndirii virusului”, a mai spus Cimil.

În context, reprezentanții CEC au chemat societatea la calm, toleranță și cooperare, astfel încît alegerile parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr.38, municipiul Hîncești, să se desfășoare în condiții legale și de maximă siguranță pentru toți participanții la proces.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load