Alegeri 2019: Promo-LEX anunţă că nu au fost admise încălcări majore

Alegeri 2019: Promo-LEX anunţă că nu au fost admise încălcări majore

La alegerile parlamentare din 24 februarie nu au fost admise încălcări majore, a comunicat șeful Misiunii de observare a alegerilor a Asociației Promo-LEX, Pavel Postica, la o conferință de presă.

Potrivit lui Pavel Postica, observatorii Promo-LEX au raportat pe parcursul zilei 127 de deficiențe ale listelor electorale și 110 cazuri de fotografiere a buletinelor de vot. Totodată, s-a constat transportarea organizată a alegătorilor în 91 de cazuri, iar votarea în grup – în 83 de cazuri.

Pe 25 februarie, către ora 09.30, erau procesate 1843 de procese-verbale recepționate de la observatorii de pe circumscripția națională. Potrivit numărătoarei paralele a Promo-LEX, PSRM a acumulat 30,83% din sufragii, ACUM – 26,42%. Urmează PDM cu 24,26%, și Partidul Politic Şor - 8,48%. Datele sînt apropiate cu cele prezentate de Comisia Electorală Centrală.

Pe circumscripțiile uninominale, numărătoarea paralelă arată că, în pofida unor erori constatate, învingători sînt în majoritatea cazurilor candidații anunțați de către CEC.

Promo-LEX a avut observatori în toate secțiile de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova, nu și în cele de peste hotare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load