X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Acuzații grave la adresa consulului general al României la Bălți

1 mar. 2018,, 11:11   Politică
5210 4

Deputații PSRM au cerut astăzi audierea conducerii SIS și a MAI în legătură cu acțiunile cu caracter unionist desfășurate de consulul general al României la Bălți, Mihail Baciu, informează Noi.md.

Potrivit deputatului PSRM Grigore Novac, consulul României ar fi încercat să mituiască mai mulți aleși locali din localitățile de nord ale țării, cu scopul de a-i determina să se alăture proiectului unionist.

„La mijlocul lunii ianuarie, dl Baciu a început un pelerinaj în nordul Moldovei, unde a avut mai multe întîlniri cu președinți și vicepreședinți de raioane, aleși locali. Dumnealui și-a depășit atribuțiile legale, precum și împuternicirile diplomatice, propunînd ca, în schimbul unor sume de bani, aleșii locali să subsemneze așa-zisei declarații de unire”, a declarat Novac.

El a mai menționat că Mihail Baciu ar fi încercat să-i convingă pe unii aleși locali să candideze în circumscripții uninominale pe lista unui partid politic, la parlamentare. „Solicităm audierea conducerii SIS și a MAI, să avem o mai mare claritate asupra acestei chestiuni, pentru a exclude interpretările”, a adăugat el.

Spicherul Andrian Candu le-a recomandat însă deputaților să se abțină de la înaintarea unor asemenea acuzații, dacă nu dețin probe.


„Este o acuzație dură cînd spuneți de bani, ele trebuie probate! În situația în care nu aveți astfel de probe, aceasta devine o chestiune sensibilă. Dacă continuăm să dezbatem în continuare acest subiect, asta poate afecta mult relația diplomatică. Plenul Parlamentului a înțeles care este solicitarea”, a punctat Candu.

Propunerea socialiștilor cu privire la organizarea audierilor parlamentare nu a fost susținută de ceilalți deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?