COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ACUM invită din nou PSRM la discuții

ACUM invită din nou PSRM la discuții

Cei din Blocul ACUM îi cheamă pe colegii lor din PSRM mîine, din nou, la Parlament, pentru a „continua dialogul”.

Socialiștii sînt așteptați dis-de-dimineață, la ora 8:30.

După ce ieri, membrii Consiliului Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate au decis că vor susține în Parlament candidatura propusă de Partidul Socialiștilor la funcția de premier, dacă cei din urmă vor vota pachetul de legi antioligarhice propus de ACUM, astăzi, și membrii Consiliului Național Politic al Partidului Platforma DA au luat o decizie similară. Totuși, cei din PPDA vor ca socialiștii să semneze și un angajament public precum că vor vota aceste legi și vor susține un Guvern asumat de ACUM și pe Maia Sandu în funcția de prim-ministră.

PSRM a convocat pentru ziua de mîine, la ora 15:00, ședința Consiliului Republican al partidului, la care urmează să decidă ce vor face mai departe.

De asemenea, astăzi, la ședința Comitetului Executiv al PSRM s-a stabilit că socialiștii vor insista în cadrul negocierilor ca Zinaida Greceanîi să fie președintă a Parlamentului și ca socialiștilor să le revină următoarele ministere: Ministerul Apărării, Ministerul de Interne și Ministerul de Externe și funcția de vicepremier pentru reintegrarea țării.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load