X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Activitatea neștiută a armatei de consilieri a Maiei Sandu

23 aug. 2019,, 09:20   Politică
9791 9

Prim-ministrul Maia Sandu are o „armată” de sfătuitori. Despre unii dintre ei și domeniul de care sînt responsabili în activitatea lor curentă, însă, nu s-a anunțat public deocamdată. TRIBUNA a aflat cine sînt consilierii Premierului și ce au făcut, înainte de a ocupa fotoliile din clădirea Guvernului.

Artur Mija este șeful Cabinetului Prim-ministrului. El a fost numit în funcție la 25 iunie 2019. Mija este membru al Biroului Permanent Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de Maia Sandu. În 2018, Mija a fost manager de proiect la A.O. Asociația pentru Dezvoltarea Tehnologiilor Informaționale „EDUCAT” și la A.O. Forumul pentru Transparență, Implicare, Unitate și Schimbare.

Cristina Bujoreste consilier al Prim-ministrului pe domeniul comunicare, numit la 24 iunie 2019. Anterior, ea a activat în calitate de purtător de cuvînt al PAS, dar și la A.O. Forumul pentru Transparență, Implicare, Unitate și Schimbare (FORTIUS).

Tamara Gheorghiță este consilier al Premierului, în domeniul administrație publică, numit la 24 iunie 2019. Este Doctor în Științe Administrative, lector universitar. De peste 20 de ani este în serviciul public, a deținut mai multe funcții de manager.

Victor Burunsus este consilier al Prim-ministrului, numit la 25 iunie 2019. El este expert în domeniul economic, în ultimii 3 ani fiind freelancer.


Victoria Roșa (Bucătaru) este consilier al Prim-ministrului din 1 iulie 2019, pe domeniul securitate și apărare. Ea a activat în calitate de director executiv al Asociației pentru Politica Externă și la TVR Moldova.

Pavel Grecu a fost numit în funcție la 8 iulie 2019. El este consilier al Prim-ministrului pe domeniul juridic și anticorupție, potrivit www.luchianiuc.com. Grecu a activat, pînă la numirea în funcție, în calitate de consilier juridic la Centrul de Resurse Juridice, începînd cu anul 2013.

Anastasia Condruc este consilier pe comunicare al Prim-ministrului. A fost numită în funcție la 8 iulie 2019. În ultimii 5 ani s-a aflat în Spania, iar pe parcursul anului 2018 ea a activat la Factiva SRL din Barcelona.

Vladislav Kulminski este consilier al Premierului pe politică externă. Despre numirea lui a fost anunțat la 18 iulie curent. Kulminski a deținut pînă atunci funcția de director executiv al Institutului pentru Iniţiative Strategice. În trecut el a fost și consilier al Prim-ministrului Iurie Leancă.

De menționat că, nu se cunoaște dacă din echipa de consilieri ai Prim-ministrului, Maia Sandu, mai face parte și altcineva. La 24 iulie curent, pentru www.curentul.md,consultantul principal al Direcției comunicare și protocol, Virginia Braga, a refuzat să ofere detalii în privința consilierilor, precizînd că, „în curînd va fi publicat un comunicat ce va viza întreaga echipă de consilieri”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?