Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Acțiunile unor foști demnitari de rang înalt, anchetate de Procuratura Anticorupție

7 sep. 2019,, 11:22   Politică
4948 1

Acțiunile unor foști demnitari de rang înalt, care au decis acordarea creditelor de urgență pentru cele trei bănci devalizate, sînt anchetate de Procuratura Anticorupție.

Sînt vizați fostul premier Iurie Leancă, fostul guvernator al Băncii Naționale Dorin Drăguțanu și ex ministrul Finanțelor Anatol Arapu, dar și democratul Andrian Candu. Despre asta anunță deputatul Alexandru Slusari, care a primit informația de la Procuratură.

„Am fost informat că, în sfîrșit este pornit dosar penal și pe acțiunile/inacțiunile demnitarilor de rang înalt, legate de devalizarea sistemului bancar în 2014.Chiar observ că Procuratura și-a revizuit propria poziție din ultimii 4 ani. Deja există abordarea sistemică și comprehinsivă la operațiunea „furtul miliardelor”, a scris Slusari pe Facebook și a atașat răspunsul primit de la Procuratură.

Potrivit documentului, procurorii au conexat 22 de cauze penale la un dosar mai vechi în cadrul căruia este investigată frauda bancară și analizează circumstanțele invocate de Alexandru Slusari într-o sesizare pe care a trimis-o anterior Procuraturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?