A luat start Campania națională „Tu știi ce face Guvernul tău?”

A luat start Campania națională „Tu știi ce face Guvernul tău?”

La 3 martie curent, de Ziua Mondială a Datelor Deschise, Cancelaria de Stat, Centrul de Guvernare Electronică și Fundația „Youth Development for Innovation” au lansat campania națională pentru promovarea datelor deschise, cu genericul „Tu știi ce face Guvernul tău?”.

La eveniment au participat Secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Ermurachi, experți ai Centrului de Guvernare Electronică, lideri de opinie din mediul online, media, ONG, sectorul privat și sectorul IT, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.  

Campania „Tu știi ce face Guvernul tău?” are drept scop de a arăta beneficiile datelor deschise și de a încuraja autoritățile să asigure accesul la aceste date, pentru a spori nivelul de încredere al cetățenilor în instituțiile publice. Aceasta se va desfășura în perioada martie-mai 2018 și este dedicată promovării datelor guvernamentale printre utilizatori, valorificării acestora și stimulării dialogului între Guvern și tinerii din societatea civilă, business și sectorul IT. De menționat că, tinerii, grupați în echipe, vor putea crea aplicații în baza datelor deschise pentru a soluționa diverse probleme sociale în domeniul sănătății, educației, infrastructurii și dezvoltării regionale. 

Pe parcursul celor trei luni, vor fi organizate vizite de lucru la autoritățile responsabile de publicarea și asigurarea accesului la date deschise, precum și sesiuni de informare în universități. 

De asemenea, vor fi efectuate chestionare electronice pentru jurnaliști, angajați din sectorul public, oamenii de afaceri, companiile TIC și pentru publicul larg. În baza acestor sondaje vor fi stabilite tematicile pentru organizarea unui Open Data Hackathon în data de 3 mai, de Ziua Mondială a Libertății Presei. 

Ziua Mondială a datelor deschise este celebrată anual la data de 3 martie, fiind o inițiativă a statelor care îşi doresc o guvernare transparentă, eficientă şi deschisă pentru cetățenii lor, dezvoltată pe baza noilor tehnologii informaționale. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load