Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

A fost stabilită data primei şedinţe în procesul pe cauza Morari

12 feb. 2020,, 14:05   Politică
3304 1

Prima ședință a instanței pe cauza șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, suspendat din funcție, a fost programată pentru 14 februarie.

Pe pagina-web a portalului unic al instanţelor de judecată, informaţia privind cauza Morari lipseşte. Cu toate acestea, se cunoaşte că dosarul Morari va fi examinat de judecătoarea Anna Cucerescu, relatează NOI.md cu referinţă la newsmaker.md.

Avocatul lui Viorel Morari, Vasile Foltea, a confirmat această informație pentru NM.

Judecătoarea Anna Cucerescu a fost numită judecătoare a Judecătoriei Chișinău la 1 ianuarie 2019. Înainte de aceasta, a ocupat funcția de judecător la Bălți.

Reamintim că la început sistemul electronic de distribuție a cazurilor a transmis cazul Morari judecătorului Djeta Chistol. Potrivit avocatului Morar, Vasile Folti, ea s-a recuzat, explicînd că fiul ei activează în calitate de procuror, iar cînd a studiat la Institutul Național al Justiției, Viorel Morari a susținut acolo seminarii.


Reamintim, Viorel Morari, a fost reținut pe 10 ianuarie. A doua zi, el a fost acuzat de abuz de putere și informații false în documentele oficiale. Potrivit anchetei, în martie, 2017, Morari a înregistrat ilegal o plîngere a fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc și a intentat un dosar penal, indicînd informații false despre anchetă în documente. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat, pe 12 februarie, că a fost pornit un al doilea dosar penal împotriva lui Viorel Morari. În acesta, el este suspectat de spălare de bani în proporţii deosebit de mari și îmbogățire ilicită. În prezent, Morari se află în detenţie în penitenciarul nr. 13.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?