X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

8 magistrați vor fi evaluați după o decizie a CSJ

30 ian. 2020,, 12:14   Politică
4093 0

Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor se întrunește vineri, 31 ianuarie, în ședință pentru a evalua dosarele a 13 magistrați care au solicitat să fie promovați. Opt dintre ei vor să ajungă în funcții administrative, iar alții cinci, la instanțe ierarhic superioare.

Potrivit agendei publicate, la funcții administrative în cadrul Curții Supreme de Justiție (CSJ) pretind patru magistrați. Este vorba despre: Iurie Bejenaru, Tamara Chișca-Doneva, Ion Guzun și Liliana Catan. Toți patru activează, în prezent, în cadrul CSJ. Menționăm că, funcțiile de președinte și vicepreședinte CSJ sînt vacante, iar Consiliul Superior al Magistraturii desfășoară concursuri de selectare a candidaților, transmite NOI.md cu referire la bizlaw.md.

Totodată, trei magistrați de la Judecătoria Hîncești vor fi evaluați pentru o eventuală promovare în funcție administrativă în cadrul instanței. Este vorba despre Corina Albu, Emil Bulat și Victor Olărescu. În cadrul aceleași ședințe va fi examinat și dosarul magistratului Grigore Manoli, care vrea să ajungă în funcție administrativă în cadrul Judecătoriei Chișinău, instanță unde acesta își exercită atribuțiile în prezent.

Pe ordinea de zi a întrunirii Colegiului se mai regăsește evaluarea a cinci judecători care vor să fie promovați la instanțe ierarhic superioare. Doi dintre ei, Dorin Dulghieru, de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani și Ghenadie Pavlicu, de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana au solicitat să fie evaluați pentru a fi primivați la Curtea de Apel Chișinău sau la Curtea Supremă de Justiție. La instanța supremă vrea să ajungă și Aliona Miron, de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Alți doi magistrați, Serghei Dimitriu, de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru și Boris Talpă, de la Judecătoria Criuleni, sediul Dubăsari vor fi evaluați pentru o eventuală promovare la Curtea de Apel Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?