COVID-19 în MOLDOVA

Venezuela: Guaido recuperează 24,5 milioane de dolari din fondurile îngheţate în SUA

Venezuela: Guaido recuperează 24,5 milioane de dolari din fondurile îngheţate în SUA

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido a anunţat joi că dispune de 24,5 milioane de dolari, bani blocaţi în cadrul sancţiunilor impuse de Statele Unite şi care vor fi acum destinaţi mai ales să ajute personalul medical în plină epidemie de coronavirus, informează vineri France Presse.


"Sîntem în faza de aprobare şi deblocare a fondurilor", a declarat Juan Guaido, care s-a proclamat preşedinte interimar al Venezuelei în ianuarie 2019 şi este recunoscut ca atare de aproximativ 100 de ţări, dintre care Statele Unite, transmite agerpres.ro.

O parte din banii deblocaţi (18,9 milioane de dolari) va merge la un plan de subvenţionare coordonat cu Organizaţia Statelor Americane (OSA) pentru peste 62.000 de lucrători din domeniul sănătăţii, a precizat echipa sa de comunicare.

Printre altele, aproape 1,2 milioane de dolari vor fi deblocaţi pentru a plăti datoriile Parlamentului şi 4,5 milioane vor fi destinaţi sprijinirii venezuelenilor care sînt la "risc de moarte" în legătură cu epidemia de COVID-19 ce a făcut 311 morţi şi peste 37.000 de persoane infectate în ţară.

Statele Unite, care nu recunosc realegerea lui Nicolas Maduro pentru un al doilea mandat în 2018, au impus o serie de sancţiuni economice pentru a-l presa pe liderul venezuelean, pe care îl descriu drept "dictator", să părăsească puterea.

Sponsorul rubricii - compania Alpari

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load