COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

UE salută planul franco-german de relansare a economiilor europene după pandemie

UE salută planul franco-german de relansare a economiilor europene după pandemie

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat luni că „s-a bucurat de propunerea constructivă a Franţei şi Germaniei" pentru relansarea economiei europene după criza coronavirusului. Von der Leyen trebuie să prezinte pe 27 mai propriul său plan pentru relansare economică pe continent.

„Această propunere (franco-germană) merge în sensul celei pregătite de Comisie, care va ţine cont de asemenea de punctele de vedere ale tuturor statelor membre şi ale Parlamentului European", a adăugat ea, transmite caleaeuropeana.ro.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a salutat la rîndul său într-o postare pe Twitter „un pas în direcţia cea bună", dar a reamintit că „toate statele membre ar trebui să fie implicate" pentru "a ajunge la un acord".


Liderii Germaniei și Franței au propus luni un fond de 500 de miliarde de euro pentru refacerea economiilor europene lovite de pandemie. Într-o declarație comună, cancelara germană Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron au spus că fondul va fi finanțat din împrumuturi luate pe piața financiară „în numele Uniunii Europene” și urmează să fie folosit pentru ajutorarea sectoarelor și regiunilor afectate cel mai mult de epidemie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load