COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

R. Moldova primește un milion de dolari în urma crizei provocate de COVID-19

R. Moldova primește un milion de dolari în urma crizei provocate de COVID-19

Trei agenții ONU din Moldova: UNICEF, UN Women și Organizația Internațională pentru Migrațiune (OIM) vor primi un milion de dolari americani din Fondul ONU de Încredere a Partenerilor pentru Răspuns la COVID-19 și Recuperare pentru a susține Republica Moldova în lupta cu pandemia COVID-19 și a consolida capacitatea țării de a face față la situații de criză.

În doar șase luni, agențiile ONU, implicate în proiect, își vor îndrepta eforturile către asigurarea pacienților cu COVID-19 din Moldova cu servicii de sănătate eficiente și accesibile, cu focusarea pe persoanele vulnerabile și dezavantajate.

Activitățile planificate în cadrul proiectului prevăd procurarea echipamentelor de protecție individuală pentru lucrătorii din prima linie din domeniile sănătății și altele, cum ar fi poliția, poliția de frontieră, penitenciarele, centrele de asistență socială și altele pentru a asigura livrarea unor servicii publice eficiente și sigure, în contextul pandemiei cu COVID-19.


Adițional, cele mai vulnerabile grupuri de persoane, inclusiv femeile afectate de violență, femeile care trăiesc în adăposturi, femeile HIV pozitive fie cu diferite dizabilități, precum și femeile de etnie romă vor fi aprovizionate cu produse de primă necesitate și protecție, în contextual pandemiei. Mai mult de cinci adăposturi pentru victime ale violenței în bază de gen și cinci organizații ale societății civile vor primi asistență.

În cadrul acestui proiect, vor fi, de asemenea, consolidate capacitățile poliției de frontieră de a gestiona și controla infecția la punctele de intrare în țară prin: reactualizarea și diseminarea procedurilor standard de operare conforme cu standardele internaționale privind detectarea, notificarea, izolarea, gestionarea și oferirea recomandărilor necesare călătorilor, livrarea mai multor instruiri pentru ofițerii poliției de frontieră, aprovizionarea cu echipament necesare pentru scanarea cetățenilor care intră în țară pentru a preveni răspîndirea infecției.

Națiunile Unite în Moldova a susținut Guvernul Republicii Moldova și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, precum și alte instituții din prima linie de luptă în răspunsul la COVID-19.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load