COVID-19 în MOLDOVA

Franţa: Activitatea economică a revenit la 95%

Franţa: Activitatea economică a revenit la 95%

Activitatea economică a Franţei s-a redresat în august la aproximativ 95% din nivelul înregistrat înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus (Covid-19), însă ritmul va fi redus în ultimele luni ale anului, a informat marţi Institutul Naţional de Statistică (Insee), transmit Bloomberg şi Reuters.


Cheltuielile publice masive pentru sprijinirea angajaţilor şi a afacerilor au ajutat la depăşirea celor mai dificile momente ale crizei şi au stimulat redresarea consumului, după ridicarea restricţiilor în mai. Deşi sprijinul va continua, există incertitudini privind evoluţia pandemiei şi a modului în care consumatorii îşi vor cheltui economiile, apreciază Insee.

Instituţia avertizează că, "deşi declinul economiei a fost mai redus decît se estima, incertitudinile privind pandemia duc la o temperare a ritmului aşteptat al redresării", transmite agerpres.ro.

Institutul Naţional de Statistică şi-a menţinut estimarea privind contractarea economiei Franţei cu 9% în 2020, din cauza efectelor pandemiei.

Insee se aşteaptă până la finalul anului la o creştere a ratei şomajului la 9,5%, de la 7,1% în trimestrul doi din 2020.

Economia franceză a scăzut cu 13,8% în trimestrul doi din 2020, cel mai sever declin de după Al Doilea Război Mondial, pe fondul efectelor pandemiei. După introducerea în 11 martie a măsurilor de izolare pentru a stopa răspândirea pandemiei, s-a înregistrat un colaps al consumului, al investiţiilor şi al comerţului, se arată într-un recent raport al Insee.

Sponsorul rubricii - compania Alpari

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load