X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Formula circulației banilor ©

7 sep. 2020,, 09:33   Piata financiara
2929 0

În perioada sovietică nu atât de îndepărtată, sloganul despre economisire era foarte popular. Mai mult, îndemnul de a economisi se referea la toate ramurile - electricitate, metal, apă, lemn și alte resurse, dar nimeni nu făcea acest lucru.

Poate că singurul lucru pe care îl economiseau erau banii. Aceștia erau puțini și toată lumea încerca să economisească cât de puțin pentru „zilele grele”. Viața s-a schimbat, relațiile de piață au ajuns la bastionul „lumii proletare”. Odată cu apariția unei noi gândiri și gadgeturi, a apărut și o nouă viziune asupra modului de gestionare a banilor. Devizul investitorului modern este „banii iubesc să circule”. Încercările de a economisi bani sunt spulberate de lucruri precum inflația, default-ul, falimentarea băncilor, devalorizarea și denominarea.

Desigur, nu vorbim despre aruncarea banilor la dreapta și la stânga. Trebuie să economisiți bani, trebuie să abordați costurile și cheltuielile cu înțelepciune, prudență și rezonabilitate. De aceea, de mici, îi învățăm pe copiii noștri cum să economisească bani. „Dolarul economisit este dolarul câștigat”, îi încurajăm. Iar când vor crește, le vorbim despre magia capitalizării. Copiilor li se spune: „Economisește suficient și, când va veni timpul să ieși la pensie, vei fi milionar”. Chiar așa să fie? Viața arată că acumularea banilor este necesară doar la etapa inițială, iar apoi banii trebuie să aducă alți bani!

Apropo banii i-am putea compara cu electricitatea. Curentul electric este o forță puternică, dar are o slăbiciune: trebuie să fie în mișcare. Dacă curentul nu mai circulă, acesta moare. Banii funcționează la fel. Dacă doar îi păstrezi, atunci cu timpul vor muri. Banii trebuie să se mute din loc în loc pentru a supraviețui și a se înmulți. Investitorul profesionist înțelege că trebuie să-și transfere în mod constant banii în active noi pentru a-i menține în viață. Mai mult, el înțelege că nu este suficient doar să investești bani în active, ai nevoie de un flux de numerar din aceste investiții, astfel încât să-i poți transfera în alte active. Astfel, investitorul creează o creștere exponențială a averii sale.

Rețineți această regulă fundamentală „Pentru a fi investitor trebuie să obțineți bani ... și să-i investiți”.

Formula de circulație a banilor este următoarea:

Investiți-vă banii în active. A economisi nu e rău ... dacă există un scop final.

Ia-ți banii înapoi. Puteți investi în active, dar dacă aceste active nu vor crea un flux de bani, atunci nu sunteți cu adevărat un investitor, ci un speculant și sperați că activele Dvs. vor crește în preț.

Păstrați controlul asupra activelor. Păstrați activele care Vă generează un flux de numerar și folosiți profitul adus de aceste active pentru a procura active suplimentare.

Transferați bani către un activ nou. Îndată ce veți recupera banii din activul de bază, nu mai stați cu ei. Mutați profitul către un alt activ.

Repetați procesul. Procesul trebuie repetat din nou și din nou.

Pentru cei care încă se gîndesc, merită să acordați atenție acestei oportunități de a Vă alătura lumii financiare. Aruncați o privire pe site-ul brokerului alpari.com și aflați mai multe despre acesta.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?