COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Exporturile Chinei au crescut la maximul unui an şi jumătate, importurile scad

Exporturile Chinei au crescut la maximul unui an şi jumătate, importurile scad

Exporturile Chinei au crescut pentru a treia lună la rînd în august, eclipsînd o scădere prelungită a importurilor, anunţă Reuters.

Exporturile au crescut în august cu e 9,5% faţă de perioada similară din 2019, au arătat datele vamale luni, marcînd cel mai puternic cîştig din martie 2019. Valoarea a depăşit, de asemenea, aşteptările analiştilor care au anticipat o creştere de 7,1%, sub creşterea de 7,2% din iulie, transmite businessmagazin.ro.

Importurile au scăzut cu 2,1%, comparativ cu aşteptările pieţei pentru o creştere de 0,1% şi prelungirea scăderii de 1,4% din iulie.


Exporturile puternice sugerează o redresare mai rapidă şi mai echilibrată pentru economia chineză, care îşi revine de la o scădere record în primul trimestru.

„Exporturile Chinei continuă să sfideze aşteptările şi să crească semnificativ mai repede decât comerţul global, cîştigînd astfel o cotă de piaţă globală”, a declarat Louis Kuijs de la Oxford Economics.

Performanţa exporturilor Chinei, stimulată de livrările record de consumabile medicale şi cererea robustă de produse electronice, nu a fost atît de grav afectată de încetinirea globală pe cît se temuseră unii analişti.

Cu toate acestea, unii analişti au avertizat că exporturile mai puternice reflectă parţial efectele de bază ale slăbiciunii de acum un an.

Importurile au scăzut în mod neaşteptat în contracţie, sugerînd o cerere internă mai scăzută.

China a înregistrat un excedent comercial de 58,93 miliarde dolari luna trecută, comparativ cu prognozele privind un excedent de 50,50 miliarde dolari şi excedentul de 62,33 miliarde dolari înregistat în iulie.

Sponsorul rubricii - compania Alpari

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load