Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Când va fi al doilea val de criză? ©

15 iun. 2020,, 09:00   Piata financiara
12495 0

Căderea pieții din luna martie nu a putut trece neobservată. Mulți traderi au simțit pe propria piele ce fel de „raliuri” pot fi. Motivele acestei mișcări descendente atât de puternice sunt cunoscute de toată lumea, dar în momentul de față este mult mai captivant răspunsul la întrebarea: „Ce mai urmează, se va repeta al doilea val sau asta este totul?” Clarificând acest lucru, ar fi bine să revizuim motivele pentru care poate apărea un al doilea val.

În primul rând, observăm o scădere serioasă a veniturilor tuturor companiilor. Unii dintre ei au refuzat deja să plătească dividende pentru anul 2019. Acest fapt poate provoca creșterea volumului de vânzări a acțiuniunilor din diverse industrii, cum ar fi transportul aerian, turismul, etc. Astfel, piața bursieră este acum într-o stare de tensiune extremă și poate „izbucni” din cea mai mică scânteie.

În al doilea rând, scăderea ratei dobânzilor și creșterea lichidității, spre deosebire de criza din 2008, ar putea duce la probleme grave în sectorul bancar.

În al treilea rând, șomajul crește foarte rapid, în ciuda încercărilor statului de a menține cumva creșterea. Toate acestea atrag un șir de probleme în sectorul de consum. Aceasta nu se referă doar la reducerea cheltuielilor populației, ci și la o creștere serioasă a nerambursării pentru toate tipurile de împrumuturi.

Economia nu poate exista fără probleme pentru o lungă perioadă de timp, atunci când există un grad ridicat de datorii cu riscul de nerambursare, când întreprinderile și companiile nu au profit, populația nu este în stare să mențină cererea de consum din cauza creșterii șomajului, iar producătorii suferă de „suprastoc”. Aici se adaugă ambițiile politice ale lui Trump care își dorește menținerea puterii „cu orice preț”. Mai devreme sau mai târziu, toate acestea vor duce la o criză economică, când majoritatea datoriilor vor fi pur și simplu anulate, va avea loc o serie de falimente și redistribuirea proprietăților. Globalizarea piețelor va aduce în mod natural la „izbucnirea unui incendiu” în întreaga lume.

Având în vedere că problemele de astăzi vor continua, rapoartele financiare ale companiilor pentru 2020 vor avea rezultate negative. Anume acest lucru poate provoca un al doilea val de cădere a piețelor financiare. Nimeni nu este capabil să spună când anume se va întâmpla acest lucru. Putem presupune doar că, dacă nu se iau măsuri de stimulare sau dacă nu sunt suficiente, atunci al doilea val ne poate acoperi deja în lunile următoare. Remarcabil este faptul că, spre deosebire de piața bursieră, piața valutară nu are maxime și minime, pentru că dacă vindeți o valută, înseamnă că cumpărați alta. În acest moment, piața Forex este probabil una dintre cele mai sigure, deoarece vă permite să convertați rapid euro în dolari, franci în lire, etc. Pentru un trader nu contează dacă o companie, o industrie sau un sector economic se află într-o stare avantajoasă sau nu, acesta privește starea țării în ansamblu. Dacă apar probleme în regiunea asiatică, puteți merge cu ușurință pe piața europeană și invers.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?