COVID-19 în MOLDOVA

Alphabet, compania-mamă a Google, investește 10 miliarde de dolari în India (VIDEO)

Alphabet, compania-mamă a Google, investește 10 miliarde de dolari în India (VIDEO)

CEO-ul Google, Sundar Pichai, a anunțat fondul de digitalizare „Google pentru India”, în valoare de 10 miliarde de dolari pentru a contribui la accelerarea economiei digitale a Indiei. Misiunea este una personală pentru Sundar Pichai, care s-a născut în această țară, transmite capital.ro.

Gigantul american din domeniul tehnologiei Alphabet Inc a anunţat luni că va cheltui în India aproximativ zece miliarde de dolari în următorii cinci – şapte ani, prin investiţii de capital şi parteneriate, fiind cel mai mare angajament faţă de o principală piaţă în creştere, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Alphabet deţine motorul de căutare online Google, iar India este una din cele mai mari pieţe globale de servicii de internet.


Google a investit deja în start-up-uri din India

Investiţiile vor fi realizate printr-un aşa numit fond de digitalizare, ceea ce indică concentrarea pe domeniile cu creştere rapidă din India, cum ar fi platformele de soft şi aplicaţii.

„Vom face asta printr-un mix de investiţii de capital, parteneriate, investiţii operaţionale şi în infrastructură. Investiţia reprezintă o reflectare a încrederii noastre în viitorul Indiei şi al economiei sale digitale”, a afirmat Sundar Pichai, directorul general al Alphabet.

Deja Google a făcut cîteva investiţii directe şi indirecte în start-up-uri din India.

Pe lîngă investiţiile realizate prin fondul de digitalizare, Google se va concentra pe domenii cum ar fi inteligenţa artificială şi educaţia în India, a declarat Pichai într-un interviu acordat Reuters.

Pichai, născut în India, s-a alăturat Google în 2004, şi s-a ocupat de browserul Chrome.

Google este printre marile companii ale lumii care nu are niciun fel de datorii, ba mai mult are chiar o rezervă impresionantă. Compania americană ocupă prima poziție în privința acestui aspect, cu cea o rezervă de 104 miliarde dolari care aparţin de fapt Alphabet, firma mamă a Google.

Sponsorul rubricii - compania Alpari

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load