COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Acţiunile Air France-KLM, în creştere după anunţarea planului de salvare

Acţiunile Air France-KLM, în creştere după anunţarea planului de salvare

Acţiunile Air France-KLM au crescut vineri cu 5%, după ce Guvernul Olandei a anunţat că va furniza KLM un pachet de asistenţă financiară de 3,4 miliarde de euro (3,81 miliarde de dolari), pentru a o ajuta să supravieţuiască în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.


Pachetul este format din împrumuturi bancare garantate de 2,4 miliarde de euro şi un credit direct de un miliard de euro, a precizat ministrul olandez de Finanţe, Wopke Hoekstra.

Şi Franţa a anunţat în aprilie un acord de salvare de şapte miliarde de euro pentru Air France.

"Acest pachet este necesar pentru a ne asigura că KLM şi Air France îşi vor îndeplini în continuare rolul important pe care îl au în economie. În ultimele săptămîni, am încercat să atenuăm efectele negative cît mai mult posibil", a declarat oficialul olandez.

Salariile piloţilor vor fi reduse cu până la 20%, iar operatorul aerian îşi va reduce costurile cu 15%. Nu s-a vorbit de concedieri, dar Hoekstra a avertizat că unele reduceri sunt inevitabile. KLM are aproximativ 30.000 de angajaţi.

În schimbul ajutorului, Parlamentul Olandei a cerut mai puţine zboruri de noapte şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) cu 50% pînă în 2030.

Guvernul va numi un reprezentat în Consiliul de Administraţie al KLM pentru a se asigura că banii plătitorilor olandezi de taxe sunt cheltuiţi exclusiv pe operaţiunile olandeze.

Statul francez şi cel olandez deţin fiecare 14% din acţiunile Air France-KLM, un grup care este lider de piaţă pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa, ce oferă acces la o reţea care acoperă 314 de destinaţii în 116 ţări, prin companiile Air France, KLM Royal Dutch Airlines şi Transavia.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load