TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trei sate din Rîșcani și Fălești vor să intre în componența orașului Bălți

Trei sate din Rîșcani și Fălești vor să intre în componența orașului Bălți

Locuitorii satului Corlăteni, raionul Rîșcani, și cei din localitățile Pîrlița și Răuțel, raionul Fălești, vor să fie incluse în componența municipiului Bălți.


Despre aceasta a anunțat deputata Blocului ACUM, Arina Spătaru, în cadrul unei conferințe de presă. Informația a fost confirmată și de fostul primar al satului Pîrlița, Mihail Neagu.


„De fapt, locuitorii acestui sat deja învață, procură imobile, duc o viață socio-culturală și desfășoară activități economice în municipiul Bălți. A rămas doar să înlăturăm barierele juridice pentru ca locuitorii acestor sate să fie incluse în componența municipiului Bălți”, a declarat deputat Arina Spătaru.


La rîndul său, fostul primar al satului Pîrlița a spus că 95 la sută dintre săteni și-ar dori acest lucru.


„Oamenii de fapt nu ar fi contra ca satul să fie inclus în componența municipiului Bălți. Locuitorii își doresc acest lucru pentru că sîntem la 10 km depărare de Bălți și 20 de km de Fălești. La Bălți este amplasat Spitalul clinic municipal și Universitatea de Stat „Alecu Russo”. Eu nu cred că este un lucru realizabil în perioada dată. Nu este o chestiune a satului, este una de nivel republican. Nu noi hotărîm”, a declarat Mihail Neagu pentru tv8.md.


În prezent, în componența municipiului Bălți sînt incluse doar două localități, satul Elizaveta și satul Sadovoe.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load