X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Bostan: Sînt sigură de implicarea Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină în furtul miliardului

22 oct. 2015,, 08:15   Societate
15403 5
Foto: dosug.md
Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a transferat sub formă de depozite mijloacele pe conturile băncii „Unibank”, care recent a fost lichidată. O declarație în acest sens a făcut directorul Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC), Galina Bostan. Ea s-a arătat convinsă că CNAM ar fi implicată în furtul miliardului de euro din sectorul bancar, relatează NOI.md.

În cadrul unei emisiuni de pe portalul unimedia.info, Galina Bostan a declarat că organele de urmărire penală trebuie să examineze mai atent rolul CNAM în furtul miliardului de euro din sectorul bancar al ţării.

„Noi aflăm că o sută şi ceva de milioane de dolari au fost transferați de CNAM în calitate de depozit la Unibank, a spus şefa CAPC. Mărturiile nu se vor lăsa de aşteptat atunci cînd investigarea implicării CNAM în furtul miliardului va ajunge sub controlul parlamentar”.

„Lucrurile stau atît de ipocrit în relaţia dintre cetăţeanşi stat atîta timp cît CNAM permanent solicită majorarea primelor de asigurare medicală. Deci, pe de o parte, CNAM scoate banii din cetăţeni, pe de altă parte, pur şi simplu, le dăruieşte unei bănci”, a specificat expertul.

Bostan este convinsă că implicarea conducerii CNAM în furtul miliardului de euro va fi stabilită de organele de urmărire penală şi organele anticorupţie. În opinia ei, acest lucru va fi realizat inclusiv datorită concurenţei între partide, care încearcă în perioada de criză să frapeze societatea cu declaraţii şi scandaluri răsunătoare, care vin să-i discrediteze pe oponenţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?