În Moldova s-au scumpit țigările

În Moldova s-au scumpit țigările

În Republica Moldova, țigările au crescut în preț pe fondul creșterii accizelor la acestea și al creșterii prețului minim de vînzare cu amănuntul, relatează NOI.md.


Astfel, în conformitate cu Legea bugetului de stat pentru anul 2018, adoptată de Parlament, în Moldova, de la 1 ianuarie 2018, prețul minim de vînzare cu amănuntul al țigărilor filtrate a crescut de la 16 la 21 de lei pe cutie.


În același timp, din a doua jumătate a anului, vor crește și prețurile minime de vînzare cu amănuntul la țigările fără filtru. În particular, în perioada cuprinsă între 1 iulie și 31 decembrie 2018, prețul minim de vînzare cu amănuntul al țigărilor ovale fără filtru, cu lungimea de pînă la 70 mm, va crește de la 10 la 12 lei pe pachet, iar al celor fără filtru cu muștiuc va crește de la 12 la 14 lei pe cutie. În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2018, prețul va rămîne la nivelul de 10 și, respectiv, 12 lei. 


Legea prevede că prețul de vînzare cu amănuntul a țigărilor (pachet unic) cu filtru / fără filtru nu poate fi mai mic decît prețul minim de referință. Vînzarea țigărilor cu filtru / fără filtru la prețuri mai mici decît prețul minim de referință se pedepsește cu amendă în mărime de 50% din prețul țigărilor respective, cu excepția țigărilor fabricate sau importate pînă la 1 ianuarie 2018, care figurează în solduri la momentul verificării, pornind de la prețul minim de referință, dar nu mai mic de 1 mie de lei. 


Amenzile stabilite se colectează la bugetul de stat prin decizia Serviciului Fiscal de Stat.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load