X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

În ianuarie, la Chișinău ar putea veni o delegație din Rusia

5 ian. 2018,, 09:20   Politică
2976 4

Relațiile țării noastre cu Federația Rusă trebuiesc resetate, la toate nivelurile. Declarația îi aparține președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, și a fost făcută într-un interviu pentru agenția rusă TASS.

Dodon spune că pînă la finele acestei luni la Chișinău ar putea ajunge o delegație a Ministerului rus de Externe pentru a discuta subiectul cu autoritățile moldovenești.

De menționat că un astfel de anunț nu a venit deocamdată din partea Guvernului Filip.

„Eu susțin resetarea relațiilor dintre Rusia și Republica Moldova la toate nivelurile, fapt ce va permite reducerea tensiunii apărute între țările noastre în cursul anului trecut. Am discutat această problemă cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, la summitul informal al CSI de la Moscova. I-am propus ca, în viitorul apropiat, reprezentanții Ministerului rus de Externe să vină în Republica Moldova pentru a discuta împreună pașii ce trebuiesc făcuți în această direcție", a declarat șeful statului.

Igor Dodon speră că această vizită să aibă loc în luna ianuarie.


„Pot sa confirm că interesul față de întîlnirea cu delegația diplomatică rusă a fost manifestat atît de reprezentanți ai Parlamentului, cît și de cei ai Guvernului moldovean. Sper ca după aceste convorbiri, care sînt planificate să se desfășoare la sfîrșitul acestei luni, vom reuși să trecem la o nouă etapă de cooperare la nivelul comisiei interguvernamentale, a Parlamentului și a ministerelor”, a mai declarat presedintele Republicii Moldova.

Igor Dodon spune că a ajuns la această concluzie după ce a purtat discuții cu reprezentanții Guvernului și a majorității parlamentare. Nu se știe cînd însă și în ce formă au fost aceste discuții.

„În ultima perioadă toți înțeleg că trebuie restabilite relațiile cu Federația Rusă. Tot mai mulți reprezentanți ai Parlamentului și membri ai Cabinetului de miniștri înțeleg că trebuie să desfacă ambele aripi. Să zburăm departe doar cu o aripă nu ne va reuși”, a subliniat acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?