Centrul medicilor de urgenţă din orașul Cornești a fost renovat

Centrul medicilor de urgenţă din orașul Cornești a fost renovat

Astăzi, 4 ianuarie, a avut loc evenimentul de inaugurare a noului sediu al stației de asistență medicală urgentă (SAMU) din localitatea Cornești, Raionul Ungheni.


Noua clădire are o suprafaţă de 110 metri pătrați şi a fost dotată cu sală de alertă și intervenții, săli pentru odihna personalului dotate cu mobilier nou, sufragerie, spălătorie, încălzire, apeduct și canalizare.


Prezent la eveniment, secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca, a menționat că modernizarea serviciului medical de urgență este o prioritate pentru sistemul de sănătate, iar în acest sens în anul 2018, în premieră, Guvernul a alocat 273 mln. lei pentru procurarea de ambulanțe noi la nivel național, care vor schimba la propriu calitatea și rapiditatea serviciilor medicale de urgență din țara noastră.

„Ne dorim servicii de calitate pentru pacienți și condiții moderne de lucru pentru personalul medical, iar datorită eforturilor consolidate ale Ministerului și  autorităților publice locale reușim să realizăm aceste priorități. Transformările în sănătate nu sunt ușoare, dar sunt pentru oameni”,   a declarat secretarul general de stat.

La rândul său, șeful PAMU Cornești, Alexei Pantea, a mulțumit Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, conducerii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, pentru condițiile extraordinare create pentru colaboratori și a subliniat că vor depune toate eforturile ca populația să beneficieze de  cele mai bune servicii medicale de urgență.

Menționăm că, în cadrul punctului de asistență medicală urgentă din localitatea Cornești, Raionul Ungheni activează 12 angajați, care deservesc 12 localități din raion.

La eveniment au participat, de asemenea, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Boris Golovin, colaboratori ai Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească și reprezentanții autorităților publice locale din raionul Ungheni.


 


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load