Angela Gonța a beneficiat de pașaport diplomatic?

Angela Gonța a beneficiat de pașaport diplomatic?

Potrivit surselor Deschide.MD, jurnalista a prezentat actul la punctul de trecere a frontierei de la Leușeni, însă acesta s-a dovedit a fi nevalid, motiv pentru care a fost ridicat.


Pusă în fața acestei situații, Angela Gonța și-a continuat călătoria traversînd hotarul în baza unui pașaport obișnuit.


Sursele mai spun că pașaportul diplomatic al Angelei Gonța a fost eliberat pe 31 decembrie 2013 și era valabil pînă în decembrie 2018. 


Legea 24 din 03.02.2009, Articolul 31 prevede că pașaportul diplomatic sau de serviciu se eliberează cetăţenilor Republicii Moldova care au ocupat funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, de preşedinte al Parlamentului, de preşedinte al Prezidiului Sovietului Suprem al R.S.S.Moldoveneşti, precum şi soţiilor/soţilor acestora. Aliniatul a fost însă completat în 2012, la propunerea lui Vlad Filat, fiind acordat dreptul la pașaport diplomatic și foștilor prim-miniștri, precum și soțiilor lor. 


Amintim că Angela Gonța a divorțat de Vlad Filat în luna august a anului 2016, pierzînd astfel statutul de soție de fost prim-ministru, în baza căruia i-a fost eliberat pașaportul diplomatic.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri