X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

7 moldoveni care s-au remarcat la nivel internațional în 2017 (FOTO)

4 ian. 2018,, 16:11   Societate
4901 0

Grație lor, Moldova a ajuns să fie cunoscută în toată lumea. Ei sînt cei care au dus în lume faima țării, prin muncă, ambiție, perseverență și talent. Cine sînt moldovenii care s-au făcut remarcați pe plan internațional în 2017?

Ion Lazarenco Tiron

În luna iulie 2017, Ion Lazarenco Tiron a trecut strîmtoarea Tsugaru din Japonia în 11 ore și 20 minute. Totodată a cucerit cel mai înalt munte din Japonia. Ion a parcurs Gibraltarul (2014), Canalul Mînecii (2014), Canalul de Nord (2015), Canalul Catalina (2016), Canalul Molokai (2016) și Canalul Tsugaru (2017).

Constantin Bejenaru


În 2017 Constatin Bejenaru și-a apărat centura de campion mondial în categoria grea, versiunea WBC. Boxerul din Ungheni l-a învins pe un pugilist sud-african. Lupta s-a desfățurat în sala unui cazino din Connecticut, Statele Unite, iar Constantin Bejenaru a dominat 10 runde ale duelului. Arbitrii i-au acordat victoria pugilistului moldovean prin decizie unanimă. Astfel, Constantin Bejenaru ramîne de neînvins la profesioniști, avînd 13 victorii din tot atîtea lupte disputate.

Mariana Dahan

Mariana Dahan este Moldoveanca care a ajuns în 2017 lîngă Richard Branson. Moldoveanca, o figură proeminentă în lumea identificării digitale, conduce un proiect, World Identity Network, care are drept scop dezvoltarea unui sistem de identificare universală a persoanelor, un program global din cadrul Băncii Mondiale, pe care ea l-a inițiat.

Natalia Gherman

În 2017 Natalia Gherman a obținut o funcție importantă în cadrul ONU: funcția de șefă a Centrului Regional pentru Diplomație Preventivă pentru Asia Centrală.

Anna Ivanova

Anna este originară din Moldova, în anul 2017 a făcut designul filmului „Thor”. Tînăra a mai făcut proiecte de design pentru filme precum: District 9, Chronicles of Narnia, Hunger Games, Hulk, The Last Stand, Thor.

Anna Matus

Gabriele Gofredo și Anna Matus au cîștigat Campionatul Mondial 2017 de Dans Latinoamerican, care a avut loc în orașul Schwechat, Austria, devenind astfel campioni mondiali de dans latino. Partenerul Annei și-a cerut iubita de soție chiar pe ringul de dans. În luna octombrie, dansatorii au obținut medalia de aur la turneul de dans sportiv internațional desfășurat la Moscova.

Trupa Sunstroke Project

Băieții de la Sunstroke Project au reușit să califice Moldova pe locul 3 la concursul Eurovision 2017, un succes nemaîntîlnit pînă acum.

Ana Munteanu

La doar 16 ani, Ana Munteanu a devenit cîștigătoarea sezonului 7 Vocea României. La etapa audițiilor, Smiley a mărturisit că nu a apăsat pe buton atît de repede niciodată, iar ulterior acesta i-a devenit antrenor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?