Cea mai mare sumă a impozitului pentru proprietarii locuințelor de lux

Cea mai mare sumă a impozitului pentru proprietarii locuințelor de lux

În Republica Moldova, 1552 de cetățeni deja au achitat impozitul pe avere pentru anul 2017 pînă la data de 31 decembrie 2017.


Suma impozitului achitat este de 28 630,3 mii de lei, ceea ce reprezintă  5,8% din suma totală calculată pentru anul 2017.


Datele au fost prezentate de către Serviciul Fiscal de Stat (SFS), care a reamintit că termenul limită de achitare a impozitului pe avere a fost data de 25 decembrie. Neachitarea în termen a impozitului duce la penalizări pentru fiecare zi de întîrziere.


Potrivit SFS, persoanele fizice care, potrivit datelor reflectate în registrul bunurilor imobile la situația din 1 noiembrie 2017, au fost înregistrate în calitate de proprietari ai obiectelor impunerii – bunurilor imobiliare cu destinație locativă, inclusiv căsuțele de vacanță (cu excepția terenurilor), precum și cotele-părți a căror totalitate este estimată la valoarea 1,5 milioane de lei și mai mult, iar suprafața totală constituie 120 m.p. și mai mult, sînt calificate drept subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere.


Baza impozabilă a obiectelor impunerii constituie valoarea estimată a acestor bunuri, apreciată de către organele cadastrale teritoriale, față de care se aplică impozitul pe avere, la cota de 0,8%.


În total, în Republica Moldova sînt înregistrați 2287 de subiecți ai impunerii cu impozitul de avere, care corespund criteriilor stabilite la situația din 1 noiembrie 2017.


Suma cea mai mare a impozitului pe avere calculat pentru anul 2017 a constituit  107 583,87 lei și a fost achitată în termenul stabilit de legislație. 


Persoanelor care nu au achitat obligațiile fiscale aferente impozitului pe avere în termenul prevăzut de legislație le vor fi aplicate majorări de întîrziere (penalitate, pentru fiecare zi de întîrziere), pentru perioada care începe după scadența impozitului și care se încheie în ziua plății efective inclusiv.


SFS notează că cea mai mare sumă din impozitul pe proprietate aferentă anului 2017 a fost de 107 mii 583,87 lei și a fost plătită în termenele stabilite.


 


 


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load