X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon sesizează Curtea Constituțională (DOC)

4 ian. 2018,, 10:40   Politică
4355 24

Șeful statului a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională pe marginea „Legii antipropagandă”, informează NOI.md.

Igor Dodon a reiterat că, în opinia sa, această lege atentează la principiile democrației și încalcă în mod direct drepturile fundamentale ale omului, garantate de Constituție și Convenția europeană a drepturilor omului, și anume: dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea de opinie ș.a.

„Respectiva lege, contrar Constituției, instituie cenzura, fapt inadmisibil într-un stat de drept. Din aceste considerente, am decis să sesizez Curtea Constituțională în privința examinării constituționalității prevederilor legii menționate”, a declarat demnitarul.

Menționăm că șeful statului a întors Parlamentului spre reexaminare așa-numita lege antipropagandă, care limitează difuzarea şi retransmisia pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informaţional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. La ultima ședință a Legislativului însă, majoritatea parlamentară a revotat documentul, ignorînd argumentele Președinției.

Potrivit guvernării, modificările propuse la Codul audiovizualului au drept scop securizarea spaţiului informaţional, În Codul audiovizualului urmează a fi introdusă noțiunea de “securitate informațională”, ce va implica un ansamblu de măsuri menite să-i protejeze pe cetățenii Republicii Moldova de dezinformarea și manipularea parvenită din afara țării. Încălcarea noilor prevederi de către radiodifuzori va fi sancționată cu amendă de pînă la 70 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?