Rusia ar fi pierdut într-o singură zi șapte avioane militare în Siria

Rusia ar fi pierdut într-o singură zi șapte avioane militare în Siria

Pe 31 decembrie 2017, rebelii sirieni au tras cu mortiere asupra bazei aeriene a Rusiei din Siria Hmeimim, fiind distruse cel puțin patru bombardiere Su-24, două avioane de vînătoare Su-35S și o aeronavă militară de transport An-72, anunță publicația rusă Kommersant, citată de MOLDPRES.


„A fost distrus, de asemenea, un depozit cu muniții, după ce a fost lovit de un proiectil”, susține publicația rusă. Kommersant notează că bombardamentul poate fi numit cel mai grav pentru întreaga operațiune rusă din Siria, care a început la sfîrșitul anului 2015, din moment ce toate pierderile forțelor rusești, înainte de acest eveniment, au fost „sporadice“.


Ministerul rus al Apărării a respins această știre, anunțînd printr-un comunicat că baza aeriană de la Hmeimim a fost într-adevăr ținta unui atac pe 31 decembrie, în urma căruia au fost uciși doi militari ruși, dar nici un avion nu a fost distrus.


Anterior, Ministerul Apărării al Federației Ruse anunțase despre prăbușirea unui elicopter Mi-24 în Siria pe 31 decembrie. Instituția a notat că incidentul a avut loc din cauza unei defecțiuni tehnice. "În timpul unei aterizări forțate la 15 km de aeroportul Ham, s-a prăbușit un elicopter Mi-24, ambii piloți fiind uciși", se arată în comunicat.


Rusia a început operaţiunile militare în Siria în septembrie 2015, ajutînd Administraţia Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.


Bilanţul conflictului din Siria, început în 2011, depăşeşte 340.000 de morţi.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load