Nordul şi estul Statelor Unite va fi îngheţat de un "ciclon-bombă"

Nordul şi estul Statelor Unite va fi îngheţat de un "ciclon-bombă"

O furtună năpraznică a măturat Irlanda şi Marea Britanie cu rafale de aproape 160 de kilometri pe oră şi a adus inundaţii de proporţii.


Furia naturii a ajuns pînă în Franţa, Germania şi Olanda. Vremea extremă aduce necazuri mari şi în Statele Unite: 11 oameni au murit în ultima săptămînă din cauza gerului de oţel şi a căderilor masive de zăpadă.


Vîntul care a suflat în nordul Franţei cu 140 de kilometri pe oră a stîrnit valuri furioase, a smuls copaci din rădăcini şi a pus la pămînt stîlpi de înaltă tensiune. Peste 800.000 de localnici nu au mai avut electricitate în casă, deci nici lumină, căldură, apă caldă şi posibilitatea să îşi facă mîncare. Vijelia a stricat şi vacanţa turiştilor de la Paris: obiectivele turistice au fost închise din cauza rafalelor periculoase.


Vremea extremă a fost pericol adevărat în Irlanda şi Marea Britanie. Ploi enorme au provocat inundaţii de proporţii şi au lăsat 15.000 de locuinţe fără electricitate.


În acest timp, americanii se pregătesc să înfrunte încă un val de aer polar. Nordul şi estul Statelor Unite va fi îngheţat de un "ciclon-bombă", cum îl numesc meterologii, care va aduce temperaturi extrem de scăzute şi rafale de vînt foarte puternice, asemănătoare cu ale unui uragan. Asta în vreme ce localnicii din nord-estul şi centrul Americii îndură de peste o săptămînă zăpezi abundente şi temperaturi arctice.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load