X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În capitală vor fi instalate semafoare sonore pentru orbi

3 ian. 2018,, 16:32   Capitala
2930 0

Direcţia Transport a Capitalei şi-a stabilit priorităţile pentru acest an. Din cele 720 de milioane de lei alocate, vor fi reparate străzi şi treceri subterane, vor fi asamblate troleibuze, dar şi vor fi instalate mai multe semafoare sonore pentru orbi.


În prezent, în Capitală sînt şapte semafoare cu semnal sonor. Reprezentanţii Asociației Nevăzătorilor spun că de astfel de instalaţii mai e nevoie în sectorul Ciocana, pe bulevardul Grigore Vieru sau în preajma Pieței Centrale.

"Bine ar fi ca să fie instalate la Ștefan Cel Mare și Pușkin, unde iarăși se deplasează des nevăzătorii, deoarece aici se află și telecomunicația și informațiile, se află și Moldtelecom, se află și un centru comercial destul de cerut pentru nevăzători", a menţionat Nicolae Ciobanu, specialist în cadrul Asociației Nevăzătorilor din Moldova.

Primăria va mai da bani şi pentru marcaje pietonale tactile. În prezent, avem doar cîteva zeci de metri de astfel de trotuar.

Pe restul străzilor, dacă nu sînt însoțiți, oamenii cu probleme de vedere se pot lovi de diferite obstacole. Astfel, pentru cei aproape 900 de nevăzători din Capitală, o plimbare prin oraș se transformă într-o cursă periculoasă.

Pentru a uşura viaţa orbilor, în bugetul Direcţiei transport sînt prevăzute trei milioane de lei.

Totodată, peste 1,4 milioane de lei sînt preconizate pentru îngrijirea și restaurarea trecerilor subterane din Chişinău.

Primăria a prevăzut şi 325 de milioane de lei pentru întreţinerea şi reparaţia mai multor străzi din Capitală.

Pentru acest an, Bugetul Municipiul Chișinău prevede cheltuieli de aproape 4 miliarde de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?