X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ostalep: Atitudinea față de memoria acestui om confirmă cît de mici la suflet am devenit

3 ian. 2018,, 16:20   Societate
6323 11

Astăzi, 3 ianuarie, fostul prim-secretar al Partidului Comunist din RSS Moldovenească, Ivan Bodiul, care a condus republica timp de 19 ani, ar fi împlinit 100 de ani.

Iar fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, director al Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate, Valeriu Ostalep, şi-a exprimat regretul pierderii marelui Ivan Bodiul şi condamnă faptul că pînă în prezent nu avem o stradă centrală care să poarte numele fostului prim-secretar al Partidului Comunist din RSS Moldovenească.

„Astăzi se împlinesc 100 de ani de la nașterea lui Ivan Bodiul, omul care, după părerea mea, a făcut cel mai mult pentru Moldova în întreaga ei istorie. Faptul că nu există cel puțin o stradă centrală cu numele lui și, în general, atitudinea noastră față de memoria lui confirmă cît de mici la suflet am devenit. Mulțumesc acestui om care a arătat cum poate fi această țară cînd există cunoștințe, conștiință și dăruire de sine”, a punctat Valeriu Ostalep.

Precizăm că, anterior, şi preşedintele ţării, Igor Dodon, a a venit cu un mesaj prin care le reaminteşte tuturor moldovenilor despre rolul pe care l-a avut Ivan Bodiul în perioada cînd a condus RSS Moldovenească.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?